Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο καλύτερος "Joker" που είδες ποτέ - Το πρώτο τρέιλερ απλώς "τα σπάει" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο καλύτερος "Joker" που είδες ποτέ - Το πρώτο τρέιλερ απλώς "τα σπάει"


Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας με πρωταγωνιστή τον "αρχικακό" του Batman δόθηκε επιτέλους στη δημοσιότητα και έγινε παγκόσμιο trend σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος είναι απλός και έχει ονοματεπώνυμο: Χοακίν Φίνιξ.

Μέσα σε μία χρονιά με πληθώρα πολύχρωμων και φασαριόζικων υπερπαραγωγών με πρωταγωνιστες σούπερ ήρωες της DC και της Marvel, το πολυαναμενόμενο "Joker" ξεχώριζε ήδη σαν την μύγα μες στο γάλα, χωρίς να έχουμε δει ούτε μισό πλάνο. Η Warner Bros είχε απλά προϊδεάσει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια ακόμη τυπική "κομιξάδικη" ταινία και ότι η έμφαση θα δοθεί αποκλειστικά στο πως ο κεντρικός πρωταγωνιστής φτάνει στο σημείο να γίνει ο "Τζόκερ", ένας από τους πιο εμβληματικούς κακούς στην ιστορία τόσο της 7ης όσο και της 9ης τέχνης.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας "Joker" του Τοντ Φίλιπς δίνει μια πρώτη γεύση της διαδρομής του χαρακτήρα από την κωμωδία στην τραγωδία, που θα τον μετατρέψει στον σατανικό και παρανοϊκό "Τζόκερ". Ο οποίος στη νέα κινηματογραφική βερσιόν του παίρνει σάρκα και οστά από τον Χοακίν Φίνιξ που όλα δείχνουν ότι δίνει ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ερμηνείας. Πράγμα πολύ δύσκολο όταν έχεις να συγκριθείς με τον Τζαν Νίκολσον, τον Χιθ Λέτζερ ή τον Τζάρεντ Λέτο που ερμήνευσαν το χαρακτήρα στο παρελθλόν. Θα είναι αυτός ο ρόλος που θα του φέρει επιτέλους το πολυπόθητο Όσκαρ;

Στο τρέιλερ παρακολουθούμε τον 'Αρθουρ Φλεκ, έναν αποτυχημένο stand up comedian να οδηγείται σταδιακά στην παραφροσύνη σε έναν κόσμο γεμάτο σκληρότητα και έγκλημα.

«Η μητέρα μου πάντα μου λέει να χαμογελάω, μου είπε να έχω έναν σκοπό, να φέρω χαμόγελα και χαρά στον κόσμο», λέει ο χαρακτήρας ενώ τον βλέπουμε να φοράει το κοστούμι ενός κλόουν. «Είναι ιδέα μου ή γίνεται όλο και πιο τρελό εκεί έξω;» λέει σε ένα άλλο απόσπασμα.

Το σκοτεινό mood της ταινίας είναι άκρως ατμοσφαιρικό, ενώ αίσθηση προκαλούν η έλλειψη comic αναφορών και βεβαίως η απουσία του Batman. Άλλωστε, η DC έχει αποσαφηνίσει ότι πλέον θα κινηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια από την Marvel παρουσιάζοντας ταινίες που στέκονται μεμονωμένα και δεν "δένουν" σε ένα ευρύτερο σύμπαν όπως αυτό των μεγάλων ανταγωνιστών της.

Όσο για την πρεμιέρα του νέου Τζόκερ, υπομονή έως τις 4 Οκτωβρίου...



ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad