Φθίνουσα η πορεία των νέων αγροτών στην Αργολίδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Φθίνουσα η πορεία των νέων αγροτών στην ΑργολίδαΔιαρκώς φθίνουσα είναι η πορεία που καταγράφεται, σε ό,τι αφορά των αριθμό των νέων αγροτών στην Αργολίδα, με αποκορύφωμα στην τελευταία κατάθεση αιτήσεων στη ΔΑΟΚ Αργολίδας να μην υπάρχουν ούτε αναπληρωματικοί για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι.

Στο πρόβλημα που έχει ανακύψει αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών στην Αργολίδα, Βαγγέλης Μπινιάρης, δηλώνοντας ότι «το ενδιαφέρον έχει μειωθεί μετά το 2011, αφού από εκεί και πέρα καλλιεργήθηκε μια ανασφάλεια, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή σε προγράμματα λόγω των προβλημάτων στις πληρωμές. Οι νέοι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού δεν τηρήθηκαν τα όσα είχαν υποσχεθεί οι υπεύθυνοι».

Το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται και με τα Σχέδια Βελτίωσης, όπως υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μπινιάρης, αφού «η προϋπόθεση να καταβάλει το 30% της δαπάνης όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στα Σχέδια Βελτίωσης καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή των νέων σε τέτοιες επενδύσεις με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα».

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και, μάλιστα, χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν με κατασχεμένο λογαριασμό λόγω χρεών.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad