Κλειστοί τη Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστοί τη Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοίΚλειστοί θα είναι αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε δέκα πέντε ημέρες, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η διάταξη για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Η κοινή απόφαση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ελήφθη μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε κατά τη συνάντησή τους για το θέμα με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου στο υπουργεί Εσωτερικών. Στη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας δεν δέχτηκε την πρότασή τους ή να αποσυρθεί η διάταξη ή να εφαρμοστεί δυνητικά, καθώς όπως είπε θα υπάρξουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών.

Ειδικότερα ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ αποφάσισαν το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών αύριο Δευτέρα, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθως θα γίνει πορεία προ τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές χιλιάδων γονέων, που συμμερίζονται το αίτημά τους.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις προκήρυξε στάση εργασίας για το υπόλοιπο προσωπικό των δήμων από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad