Η πολιτική ενηλικίωση του Χρίστου Δήμα | Συνεπής εκεί που άλλοι το έριξαν στα τόλουπ και στα άξελ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η πολιτική ενηλικίωση του Χρίστου Δήμα | Συνεπής εκεί που άλλοι το έριξαν στα τόλουπ και στα άξελ




Ο απόηχος της Τρίτης όπως είναι λογικό συνεχίζεται αμείωτα στις συζητήσεις των Κορινθίων στα σπίτια, στους χώρους εργασίας, στους χώρους αναψυχής και στο μεγάλο Κοινοβούλιο της πιάτσας.

Ένας απών όμως έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις θετικές απόψεις των υποψιασμένων Κορινθίων που ξέρουν να διαβάζουν τα γεγονότα και δεν περιμένουν να τους διαβάσουν τα γεγονότα.

Ο Χρίστος Δήμας με την απουσία του την Τρίτη από το σόου που προσέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κέρδισε πολλούς πόντους και όπως φαίνεται πολλούς νέους φίλους που επέμεναν σε πιο συντηρητικές επιλογές τα προηγούμενα χρόνια.

Η κουβέντα που γίνεται επικεντρώνεται σε δύο βασικά στοιχεία.

Πρώτον, ότι ο Χρίστος ενηλικιώθηκε πολιτικά. Η ωρίμανση ενός πολιτικού φαίνεται από την αποφασιστικότητα και τη βούληση που έχει στο να κάνει επιλογές. Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί στα άγουρα βήματα που κάνουν αποφεύγουν τα κάρβουνα που καίνε, εμφανίζονται σε περιπτώσεις που είναι γενικώς βολικές και αρέσκονται στο να χτυπάνε πλάτες και να μοιράζουν καλησπέρες. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που μπαίνουν πιο έμπειροι στο παιχνίδι και από την αρχή παίζουν χιαστές, αλλαξοκαρεκλιές και λοιπές παραλλαγές στο 1 2 Χ τριπλή παραλλαγή. Εκεί παίζει ρόλο το μέγεθος του πολιτικού ανδρός και ο πραγματικός του χαρακτήρας, γιατί η τριπλή παραλλαγή θέλει να είσαι και ολίγον αν όχι πολύ γαϊδούρι και να αντέχεις τα μπινελίκια.

Ο Δήμας μπήκε πολύ νωρίς ηλικιακά στο παιχνίδι. Με μια καθοριστικής σημασίας πολιτική προίκα ακολούθησε στην αρχή ασφαλείς επιλογές και στα όποια δύσκολα φρόντιζε να περνάει όσο το δυνατόν κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας.

Την Τρίτη, όπως είπαν πολλοί, ο Χρίστος πέρασε σε μια άλλη φάση στον πολιτικό του βίο. Στη φάση της ωρίμανσης που ο πολιτικός πέρα από το δικό του συμφέρον αναλογίζεται τα πράγματα με ισοβαρή διάσταση σύνεσης και ηθικής.


Δεύτερον, ότι ο Δήμας κράτησε συνεπή και ευθεία στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο που του έχει προσφέρει αμέριστη στήριξη όταν επίσης οι επιλογές ήταν δύσκολες και έκαιγαν. Τον Βασίλη Νανόπουλο. Ειδικά σε αυτό το δεύτερο ο Δήμας κερδίζει αποφασιστικούς πόντους και τη συμπάθεια εκατοντάδων ψηφοφόρων που κατά καιρούς έχουν γίνει υποστηρικτές και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ΑΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.


Οι πολιτικοί πολύ εύκολα ζητούν από τους πολίτες να κάνουν την επιλογή τους υπέρ τους αλλά είναι πολύ δύσκολοι όταν εκείνοι πρέπει να κάνουν μια επιλογή και η οσμή τους γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη όταν στους ίδιους πολίτες που τους απαιτούσαν "επιλογή", αρχίζουν τα τσαλίμια όταν οι τελευταίοι χρειάζονται για διάφορους λόγους να γίνουν οι ίδιοι η επιλογή του πολιτικού.


Υπάρχει και μια τρίτη διάσταση που κινείται σε ένα παραπάνω επίπεδο και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της καθημερινής πολιτικής κουβέντας.


Η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να κρύψει την πληγή που έχει ανοίξει στο σώμα της από μια υφέρπουσα διελκυστίνδα μεταξύ των πολιτικά ήπιων και συγκρατημένων φωνών και εκείνων που προτιμούν μια πιο έξαλλη τακτική η οποία κατά καιρούς γίνεται ανεκτική ακόμα και στον ακραίο διχαστικό λόγο.

Ξεχνούν βέβαια πολλοί ποια πραγματικά είναι η ΝΔ και τι ακριβώς πρεσβεύει και σπεύδουν να καλυφθούν πίσω από την πολιτική κατεύθυνση του ίδιου του Μητσοτάκη, ο οποίος ναι μεν εμφορείται από αρκετά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά αλλά παραμένει μετριοπαθής όπως άλλωστε ήταν και ο πατέρας του.

Η κόντρα που σχηματοποιήθηκε μεταξύ Δένδια και Γεωργιάδη δείχνει ότι η ΝΔ έχει να λύσει πριν τις εκλογές το θέμα του προσήμου που θα βάλει μπροστά από την πολιτική της και ίσως να είναι και αυτό που τελικά θα καθορίσει πολλές εξελίξεις ΠΡΙΝ τις Εθνικές εκλογές.

Ο Δήμας είναι ο μοναδικός εκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ αυτή τη στιγμή στην Κορινθία. Και όπως είναι λογικό, είναι και ο μόνος που μπορεί να ομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη βαρύτητα ενός εκλεγμένου εκπροσώπου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Θα ήταν αφελής κάποιος αν πίστευε ότι ο Δήμας πήγε κόντρα στη βούληση του Μητσοτάκη και δεν πήγε την Τρίτη στο σόου του ενός Αντιπροέδρου της ΝΔ. Γιατί η ΝΔ έχει δύο αντιπροέδρους. Ο άλλος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης και νομίζουμε δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ποιος εκ των δύο είναι πιο κοντά στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν δεν πάμε σε αυτές τις προεκτάσεις, σημειώνουμε αυτό που κυκλοφορεί στην Κόρινθο και λέει ότι από τη μια πλευρά ο Χρίστος Δήμας φεύγει οριστικά από τη σκιά του Σταύρου και από την άλλη ότι δείχνει συνέπεια εκεί που άλλοι πιθανώς το έριξαν στο ... καλλιτεχνικό πατινάζ.

Και σε μια εποχή που η πολιτική σκηνή έχει γίνει κινούμενη άμμος, οι ψηφοφόροι τέτοια χαρακτηριστικά θα τα ψάξουν πηγαίνοντας στην κάλπη ...



Diogenis-press


ΚΡΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad