Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ - Βασίλης Μπαλάφας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ - Βασίλης ΜπαλάφαςΑυτές τις μέρες σού μίλησαν πολλοί. Σχεδόν όλοι μας. Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι. Πιθανώς να σου μίλησαν ακόμα και υποψήφιοι βουλευτές κάνοντας πρόβα τζενεράλε για τις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Σε κουράσαμε, σε ζαλίσαμε, τόσες χειραψίες μαζεμένες είχες σίγουρα πολύ καιρό να δώσεις !

Θα υπήρξαν πολλοί που σου έχουν δώσει ψηφοδέλτια σταυρωμένα, ίσως μερικοί μάλιστα να φρόντισαν να σου «κλείσουν» και όλες τις επιλογές, πιθανώς να βρεις και άλλους έξω από τα σχολεία την ερχόμενη Κυριακή που θα προσπαθήσουν να σου βάλουν το «έτοιμο» ψηφοδέλτιο στην τσέπη «για να μην ταλαιπωρηθείς, για να μην κουραστείς».

Σε κάποιες «τραβηγμένες» περιπτώσεις υπάρχουν και εκείνοι που σε πίεσαν αφόρητα επικαλούμενοι κάθε είδους αλήθεια ή ψέμα. Ή εκείνοι που μπορεί ακόμα και να σε εκβίασαν με τον τρόπο τους, για τη δουλειά, για κάποια ανάγκη σου, για κάποια δήθεν «υποχρέωση» που είναι πολύ πιθανό να μην τη θυμάσαι καν, «αλλά για να το λέει ο τάδε» … Σε άλλες «άθλιες» περιπτώσεις κάποιοι μπορεί να σου υποσχέθηκαν τα πάντα, όλα εκείνα που δεν έκαναν όλο τον προηγούμενο καιρό  και θα σε ξεχάσουν και πάλι όταν πάρουν την ψήφο σου.

Υπήρξαν και εκείνοι που θέλησαν να σε βουτήξουν στη λάσπη, που μίλησαν μαζί σου εκσφενδονίζοντας αήθη ψέματα για τους αντιπάλους τους, που επιδίωξαν να σε κάνουν συνοδοιπόρο στις «γουρουνιές» τους. Που διέβαλαν, που δεν σου μίλησαν για το τι θα κάνουν για τον τόπο, αλλά επικαλέστηκαν ψεύδη προκειμένου να παίξουν οι ίδιοι το ρόλο του μονόδρομου.

Ήταν και εκείνοι που σχεδόν αποσβολωμένος τους άκουσες να μιλούν για το Δήμο Κορινθίων για πρώτη φορά. Που δεν ήξερες καν ότι ασχολούνταν με τα κοινά, που δεν τους είχες ξανακούσει να βγάζουν άχνα για τα προβλήματα της καθημερινότητας γιατί όπως σου έλεγαν «ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους» και «δεν είναι καιρός να τα βάζεις με τον Δήμαρχο». Και ξαφνικά τους είδες σαν τα κοκόρια να έχουν να σου πουν τόσα πολλά για τον τόπο που αναρωτιέσαι ακόμα αν τα είχαν τόσο καιρό μέσα τους ή αν τους ήρθε κάποιο είδος «επιφοίτησης». «Τόση αγάπη για τον τόπο, τόσο ξαφνικά …», σκέφτηκες.

Όμως τώρα η ώρα της κάλπης έφτασε. Θα μπεις πίσω από το παραβάν με τα κενά ψηφοδέλτια που θα σου έχουν δώσει και τους φακέλους σου, το στυλό σου και δεν χρειάζονται οδηγίες, όλα είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο. Αν το κοιτάξεις προσεκτικά τα λέει όλα «τόσοι σταυροί εκεί, τόσοι παρακάτω». Δεν χρειάζεσαι υποβολέα, ούτε καθοδηγητή.

Μέσα στο παραβάν είσαι μόνος σου, αντιμέτωπος μόνο με τη συνείδησή σου, το μέλλον το δικό σου, του τόπου σου, των παιδιών σου. Μπορείς ο ίδιος να κρίνεις και να συγκρίνεις χωρίς να δώσεις λόγο σε κανέναν. Τώρα είναι η ώρα του καθήκοντός σου, της ευκαιρίας σου να διαλέξεις. Να διαλέξεις τι και με ποιους. Να επιλέξεις πως και γιατί.

Ξέρεις πια ότι η προηγούμενη αναμέτρηση το 2014 κρίθηκε για δυο δεκάδες ψήφους. Η κάθε ψήφος μετράει λοιπόν, είναι καθοριστική. Εσύ είσαι καθοριστικός.

Ακόμα και εσύ που πιθανώς σκέφτεσαι να μην πας να ψηφίσεις. Γιατί να αφήσεις κάποιον άλλο να αποφασίσει για σένα ; Γιατί να πετάξεις τη μόνη στιγμή που ως πολίτης μπορείς άμεσα να ορίσεις τα πράγματα ;

Εσύ αποφασίζεις λοιπόν. Μόνο εσύ. Με την ψήφο σου. Τι θες για τον τόπο σου, με ποιους θα επιτευχθεί, ποιοι πράγματι ενδιαφέρονται και μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Γιατί το ξέρεις. Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια είναι ώρα να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε σελίδα, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να προσφέρουν και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και διακυβέρνησης. Αρκετά ! Επιτέλους ας φτιάξουμε ΜΑΖΙ το Δήμο που μας αξίζει.


Βασίλειος Μπαλάφας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κορινθίων
Συμμαχία Πολιτών – υπ. Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad