Κορινθία: Στο ΕΣΠΑ δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Κορινθία: Στο ΕΣΠΑ δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί


Δύο έργα που αφορούν την Κόρινθο, συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Τα έργα αυτά, με ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης και των δύο από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, είναι τα εξής:

– Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Αθικίων, συνολικού προϋπολογισμού 1.130.000 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων.

Το έργο αφορά την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού σε ιδιόκτητο οικόπεδο εκτάσεως 672,91 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει ο Δήμος Κορινθίων στα Αθίκια, στο σχέδιο πόλεως Αθικίων, δίπλα στην υπάρχουσα παιδική χαρά.

Το κτήριο θα είναι ισόγειο με υπόγειο. Το ισόγειο θα είναι εμβαδού 344,09 τ.μ. με ένα ημιυπαίθριο χώρο 16,72 τ.μ. και το υπόγειο εμβαδού 349,33 τ.μ. Στο ισόγειο περιλαμβάνονται οι χώροι: αίθουσα ύπνου βρεφών, χώρος αλλαγής – λουτρό βρεφών, χώρος παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, γραφείο διεύθυνσης, χώρος προσωπικού, κουζίνα, χώρος WC αμεα, WC προσωπικού, αίθουσα απασχόλησης νηπίων/αμεα, χώρος WC λουτρού νηπίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φύλαξης παιχνιδιών και αίθουσα ύπνου νηπίων. Το έργο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με φύτευση γκαζόν και δένδρων, θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα γίνει περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου του Βρεφονηπιακού σταθμού. Τέλος, θα γίνει και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού

–Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Αγίου Γεωργίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων.

Το έργο αφορά την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 213 στο σχέδιο πόλεως Αγίου Γεωργίου, στην πόλη της Κορίνθου.

Το κτήριο θα είναι ισόγειο (εμβαδού 404,75 τ.μ.) με υπόγειο (εμβαδού 400,05 τ.μ.). Στο ισόγειο περιλαμβάνονται οι χώροι: αίθουσα ύπνου νηπίων, χώρος αλλαγής – λουτρό βρεφών, χώρος παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, γραφείο διεύθυνσης, χώρος προσωπικού, κουζίνα, τραπεζαρία, χώρος WC αμεα, WC προσωπικού, αίθουσα απασχόλησης νηπίων/αμεα, χώρος WC – λουτρό νηπίων και αίθουσα αναμονής – πολλαπλών χρήσεων.

Παράλληλα, θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος με φυτεύσεις και πλακοστρώσεις ενώ θα γίνει και περίφραξή του. Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού.

ΠΗΓΗ: www.ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad