Άργος:Την Κυριακή ο «3ος Δρόμος Αξιών 2019» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Άργος:Την Κυριακή ο «3ος Δρόμος Αξιών 2019»


Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Άργος ο δρομικός αγώνας με την ονομασία «3ος Δρόμος Αξιών 2019». Ένας αγώνας μιας όμορφης διαδρομής που συνδέει δύο περίφημα μνημεία του Άργους – 16χλμ συνολική απόσταση – Αρχαίο Θέατρο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και την πυραμίδα του Ελληνικού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3o ΔΡΟΜΟ ΑΞΙΩΝ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Χιλιομετρική απόσταση: 16,5χλμ

Ώρα έναρξης: 09:30

Τόπος εκκίνησης: Αρχαίο Θέατρο Άργους

Τόπος τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Άργους

Σύντομη περιγραφή διαδρομής: Ο αγώνας συνδέει δύο από τα πιο σπουδαία ιστορικά αξιοθέατα της πόλης του Άργους. Το Αρχαίο Θέατρο και την Πυραμίδα του Ελληνικού. Η αφετηρία δίνεται μπροστά από την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θεάτρου και Γούναρη εν συνεχεία ακολουθείται η διαδρομή από μικρούς δρόμους με κατεύθυνση το Στάδιο Άργους και συγκεκριμένα από τις οδούς Ικτίνου,Αγίου Γεωργίου , Νεοφύτου Λύτρα ανηφορικό κομμάτι, Σταδίου, Λαλουκιώτη ευθύ κομμάτι, για να συνεχίσει στον παράλληλο παράδρομο της επ. οδού Άργους – Κεφαλαρίου (η οποία δεν φέρει ονομασία και με την ευκαιρία του αγώνα θα μπορούσε να ονομαστεί Δρόμος Αξιών) περνάει από το Κεφαλάρι και μπροστά από τον Ιερό Ναό ζωοδόχου Πηγής με κατεύθυνση από τον παράλληλο παράδρομο κινούμενο προς το Ελληνικό .
Στο ύψος της Πυραμίδας του Ελληνικού υπάρχει ένα μικρός χωμάτινος ανηφορικός δρόμος που οδηγεί τους αθλητές μπροστά ακριβώς από την Πυραμίδα του Ελληνικού και σηματοδοτεί την επιστροφή τους για τον τελικό τους τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους.

Εκτιμώμενη ώρα ολοκλήρωσης του αγώνα: 12:00

Σταθμοί αγώνα: Ο αγώνας θα έχει δύο σταθμούς τροφοδοσίας στο 5 ο και στο 10 ο χλμ ενώ νερά θα δίνονται και στον τερματισμό με την ολοκλήρωση της προσπάθειας των αθλητών.
Ανώτατο όριο συμμετοχών 300 αθλητές

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Κόστος συμμετοχής: 0.00 ευρώ + Να αφήσουν μια θετική Σκέψη στο επίσημο βιβλίο του Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad